Forssagården: Vi uppmanar skolnämnden att göra om och göra rätt!

På skolnämndens möte 25/10 föreslås stängning av förskolan Forssagården redan i
januari 2024.
Liberalerna kommer yrka avslag på förslaget.
Våra motiv för detta:
1. Det råder inte överskott på förskoleplatser i Norra förskoleområdet. Vi tycker att beslut om Forssagården ska tas först när det finns en helhetsplan som kan presenteras och beslutas för hela Norra förskoleområdet.
2. Vid beslut om ev nedläggning ska plats erbjudas till närliggande förskolor inom Forssa förskoleområde och förtur ska ges. Detta görs då bäst i samband med intag på hösten/i augusti då flertalet femåringar går vidare till förskoleklass.
3. Kommunikation ska föras med vårdnadshavare och personal i god tid inför beslutet, inte två veckor inför att beslut ska tas om val till ny förskola.
4. Vi är frågande till varför det brådskar. Den information Monica Lundin fick som ordförande förra mandatperioden var att man kan söka tillfälligt bygglov för köksmodulen för max 15 år och köksmodulen har stått sedan någon gång under mandatperioden 2010- 2014. Liberalernas bedömning var då, precis som nu, att en helhetslösning för Norra förskoleområdet behöver beslutas innan beslut om Forssagården kan tas. Det finns med andra ord ingen brådska med att stänga precis just nu.

Liberalerna föreslår att:
– Beslut om Forssagårdens förskoleverksamhet tas när en plan för hela Norra förskoleområdet har utarbetats och beslutats.
– Vid beslut om ev nedläggning ska detta ske inför höstintag då flertalet barn går vidare till förskoleklass.
Plats ska erbjudas inom Forssa förskoleområde och förtur ska ges.
– Kommunikation ska föras med vårdnadshavarna och personal i god tid inför beslut.

Monica Lundin (L), gruppledare och f d
skolkommunalråd
John Thornander (L), ledamot i skolnämnden

Visa inlägget på Instagram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.