Jag kandiderar i Liberalernas provval till EU-parlamentet

Liberalernas provval inför EU-parlamentsvalet pågår fram till den 30 september. För att prata svenska handlar det om att Liberalernas medlemmar ska välja minst en och max sex favoriter som de vill ska finnas med på vår valsedel till EP-valet 9 juni 2024. Provvalet pågår fram till sista september.

Jag kandiderar i provvalet och det av flera anledningar.

  • Jag älskar Europa. Ända sedan barnsben har jag fascinerats av andra kulturer, länder och från sena tonåren började jag resa världen över och mycket i Europa. I takt med att gränskontrollerna i EU suddades ut försvann också möjligheterna till stämplar i passen, vilket var en besvikelse för en stämpelsamlare, men vilken vinst att vi i EU började kunna resa, plugga, jobba och handla gränslöst!
  • Europa-frågan och Europaparlamentsval var på tapeten när jag gick med i dåvarande Folkpartiet våren 1999. Jag stod då på Östersunds gator som nybliven medlem och kårordförande och kampanjade om möjligheterna för studenter att resa ut i Europa på utbytesprogram. Tänk om man visste då vilken utveckling vi skulle få i unionen. Vi behöver fortsätta öka möjligheterna och öka valfriheten för våra unga.
  • Världen är en osäker plats. Vi har krig i Europa. Ett starkt och enat Europa måste stå mot Ryssland och i solidaritet med Ukraina. Ukraina, men även Moldavien, ska välkomnas in i EU så fort som möjligt.

  • Vi ser mer av gränsöverskridande problem som rör kriminalitet, klimat- och miljö, migration samt ekonomisk och säkerhetspolitisk instabilitet. Världen och Europa behöver därför mer samarbete där vi tillsammans kan bli bättre. Jag tror inte på politiker som skrämmer sina medborgare och på protektionistiskt manér pratar om att länder ska sluta sig än mer och lämna EU. Vi tjänar i stället på mer öppenhet och samarbete. Sverige som en liten öppen ekonomi behöver handels- och samarbetspartners för att fortsatt kunna konkurrera och erbjuda våra företag tillväxtmöjligheter.
  • Ett införande av Euron är nödvändigt. Vi behöver en robust valuta. Vår krona är inflationskänslig och har gjort oss fattigare. Med euron får Sverige mer att säga till om. Så länge vi står utanför euro-samarbetet fattar de andra länderna beslut som faktiskt påverkar vår framtid. Vi behöver sitta med vid bordet och ha större möjligheter att påverka. Kan Finland så kan vi. Vi behöver ha Euro för hela slanten!

Liberalerna måste lyckas i EP-valet! Jag vill med min energi, handlingskraft och framtidstro vara ett starkt draglok och bidrag till vårt team. Jag har lång erfarenhet av politik och valrörelsearbete. En röst på mig är en kraftfull röst för ett starkt Europa och Euron.

Om du är medlem i Liberalerna så får du gärna lägga din röst på mig i provvalet. Jag tackar i så fall redan nu på förhand.

Om det sedan visar sig att jag kommer med på valsedeln så går det att lägga rösten på mig i valet den 9 juni, oavsett var du bor i vårt avlånga land. Men det kan vi i så fall återkomma till lite längre fram 🙂

Jag är redo! Nu kör vi!

Bästa hälsningar från Monica

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.