Tillbaka som gruppledare i Borlängepolitiken

Jamen det här var lite oväntat! Men jag gör hur som helst comeback i Borlängepolitiken efter att sedan i höstas ha funderat lite mindre på just kommunpolitik.

Jerk Pros, som tog över efter mig hösten 2022, har beslutat sig för att lämna sina politiska uppdrag i Borlänge kommun. Jag har haft kvar min plats i kommunfullmäktige sedan valet men jag kandiderade då inte till några kommunpolitiska uppdrag i syfte att bygga upp mitt företag igen efter fyra år som skolkommunalråd på heltid.

Partiet har nu haft en intern nomineringsprocess och i måndags valdes jag till att åter ta över gruppledarskapet samt de flesta av Jerks uppdrag. Vi tackar Jerk för hans insatser som politiker under de senaste åtta åren och jag tackar för förnyat förtroende.

Så hur tänker jag då? Jag var inte förberedd på nyheten när Jerk berättade att han skulle sluta men jag har förståelse för hans skäl. Jag fick frågan av valberedningen under sommaren och efter en del funderande under semestern har jag landat i att jag vill engagera mig mer lokalt igen. Företaget har börjat rulla igång och jag kan ägna mig åt fritidspolitik igen men framför allt känner jag att Borlänge behöver ett starkt Liberalerna i opposition och det nya styret behöver granskas.  Med det vill jag fortsätta jobba. Vårt fokus är fortsatt att skolan ska nå ännu bättre resultat efter det trendbrott som uppnåddes under vår tid vid makten, att integrationen ska fungera bättre, att omsorgen ska vara värdig, att Borlänge ska bli tryggare och att näringslivet i Borlänge ska blomstra.

Vi tackade av Jerk i måndags och fr o m idag är jag nu gruppledare igen och inleder mitt elfte år som det. Jag kommer bl a återvända till kommunstyrelsen och dess arbetsutskott men även sitta i personalutskottet.

Det känns kul och jag är taggad.

Nu kör vi!

/Monica

Här kan ni läsa några nyhetsartiklar om bytet:

Artikel i Borlänge tidning

Artikel i Dalademokraten

Avtackning av avgående gruppledare Jerk Pros och tillträdande gruppledare Monica Lundin.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.