Om

img_6296Vem är jag?

Jag är 49 år, politiker och företagare och har mina rötter i Jämtland. För 21 år sedan flyttade jag till Borlänge i Dalarna där jag nu bor med mina tre barn och sambo. Jag är kommunalråd och gruppledare för Liberalerna i Borlänge. Innan jag blev politiker på heltid (2019) har jag drivit företag sedan 2005. Då hjälpte jag företag och organisationer med att planera, projektleda och utvärdera projekt av olika slag t ex inom regional utveckling och transportplanering.

Jag hör till dem som drivs av att det händer nya saker, av utveckling och förändring. Jag gav mig in i politiken för att jag vill göra just det – förändra. Jag är obotlig optimist och jag drivs av tanken att så många som möjligt ska nå sina drömmar. Som socialliberal vill jag att alla ska ges möjligheter att utvecklas dit de vill men det ska också finnas ett socialt skyddsnät för dem som av en eller annan anledning halkar snett. 

På den här bloggen vill jag förmedla min personliga bild av politik i Borlänge, Dalarna och Sverige tillsammans med hur jag som liberal resonerar. Dessutom bjuder jag lite då och då på några bekännelser från mitt livsfönster som företagare, förälder och människa.

cropped-monica-lundin_l.jpg

Stort tack för förtroendet att få vara med och leda Liberalerna i Borlänge och Dalarna!

Steve Jobs har sagt: ”The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do”

Redan som barn visste jag att det går att förändra världen, att jag också kan bidra, jag kunde bara inte se hur. Just nu har jag valt politiken som min väg att bidra till att göra Borlänge, Sverige och världen lite bättre varje dag. Förändring sker med ett steg i taget, varje dag, tålmodigt.

Har du frågor? Tveka inte, kontakta mig 🙂

Må väl/

Monica

Nedan kan du läsa vilka uppdrag jag har för närvarande:

Liberalerna Dalarna:

 • Ordförande för Liberalerna Dalarnas förbundsstyrelse

Borlänge kommun efter valet 2018:

 • Kommunalråd
 • Ordförande barn- och utbildningsnämnden
 • Gruppledare/ledamot i Kommunfullmäktige
 • Ledamot i Kommunstyrelsen
 • Vice ordförande 2047 Science Center
 • Ledamot i Liberalerna Borlänges styrelse

På nationell nivå:

 • Ersättare i SKL:s utbildningsberedning
 • Ledamot i Regionpolisrådet Polisregion Bergslagen

4 tankar om “Om

 1. Hej! Jag har precis kryssat dig. För första gången har jag röstat borgerligt och betraktar mig som någon som alltid har varit nära det socialliberala, även som röd. Jag gillar att du har Norrlandsperspektivet (kommer från Ångermanland men bor i Falu kommun), barnperspektivet och företagarperspektivet. Jag har fyra vuxna barn, driver byggföretag med min man (jag gasar och han bromsar) men har ett långt arbetsliv som förskollärare och språklärare. Lycka till! Jag håller koll på dig 🙂 Mvh, Ann Christin

  • Hej Ann Christin och tack för ditt förtroende! Vad glad jag blir att få ett kryss av dig:) Det känns extra skönt att få läsa din kommentar idag faktiskt, när jag är glad att vi har en Alliansregering på riksnivå, ändock i minoritet, men en situation där Sverigedemokraterna tagit sig in lite här och var och vi har backat i Borlänge kommun. Jag har funderat det senaste dygnet varför man engagerar sig överhuvudtaget och din kommentar hjälper mig att förstå att människor faktiskt märker att man försöker göra skillnad. Det kändes inte så i går kväll… Dina ord värmer otroligt och jag ska fortsätta kämpa för barnen och andra som behöver min och Folkpartiets röst. Där räknar jag även in invandrarna, de behöver vår röst änmer tydligt nu. De socialliberala frågorna är jätteviktiga och jag kommer att fortsätta kämpa för dem. TACK igen! Lycka till själv också med ditt familj och företag!

 2. Hej Monica,

  Går det på något sätt att rösta på dig om man bor i Stockholm? Jag röstar på medvetenhet, inte parti.

  /Jessica

  • Hej Jessica!
   Ja du kan rösta på mig om du bor i Stockholm eller någon annan del av landet.
   Antingen skickar du din adress till mig, monica.lundin@folkpartiet.se eller till info@folkpartiet.se så skickar vi den sk rikslistan till dig. Du kan också ringa 020-535353 och där uppge din adress.
   Vad härligt att vi delar medvetenheten om medvetenhet 🙂
   Vad mer är möjligt? tänker jag.
   Glädje och tacksamhet
   /Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.