Om opinionssiffrorna

Det var glädjande att läsa Expressen idag. Alliansen har rusat förbi de röd-gröna i Demoskops senaste opinionsmätning. Säga vad man vill om opinionsmätningar, det är resultatet på valdagen som gäller men det kommer tveklöst att bli ett väldigt spännande val.

Jag har full förståelse för att opinionen svänger och jag tänkte ta några exempel. När det handlar om regeringsduglighet vinner Alliansen, Mona Sahlin är inte ett statsministerämne, än mindre platsar Lars Ohly i en regering med sina bakåtsträvande idéer och att Ibrahim ”Baljan” Baylan åter ska ansvara för utbildningspolitiken ger mig rysningar.

När det handlar om utbildningspolitik vinner Folkpartiet och Alliansen, att återgå till flumskolan där elever inte bedöms och man pratar om minimikunskapskrav i stället för att peppa elever till att nå högre höjder straffar bara eleverna. För att få stöd i rätt tid måste man kunna mäta elevernas kunskaper och följa dem under tid, hur ska man annars veta hur de ligger till och vilket stöd de behöver?

När det handlar om jobbpolitiken vinner Alliansen överlägset, för det är den enda sidan som driver en jobbpolitik. De rödgröna har sin utgångspunkt i bidragspolitik. Jag läste tidningen igår och såg att man får mer i ersättning ju längre man är sjukskriven/arbetslös, vad är det för snedvridet incitament?

Nä, det finns bara ett alternativ för mig och tydligen 49,2% till 🙂  Alliansen rules! Att dessutom Folkpartiet skulle vara Alliansen andra största parti är ju helt fantastiskt! Men som någon sa’: It aint’ over til’ the fat lady sings….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.