Rödgröna slopar reformer för jämställdhet

Klockan är 23,  jag är dödstrött och måste sova så jag gör ett ”enkelt” inlägg idag – jag kopierar Nyamko Sabunis uttalande om rödgrönas slopade reformer för jämställdhet men jag måste kommentera lite kort. Jag gillar reformerna jämställdhetsbonus och RUT-avdrag och blir besviken när de rödgröna säger att de ska ta bort dem. Jag och min man nyttjar jämställdhetsbonusen till max för vår yngste son, vi delar på föräldraledigheten rakt av. Vi bestämde att vi ville dela upp det så. RUT-avdraget tror jag också på, se tidigare inlägg, vi vet att det mesta av hemsysslorna görs av kvinnorna och det kommer så att förbli, att då få hjälp med det är ett jämställt steg i rätt riktning.

Här kommer Nyamkos uttalande:

Idag ger oppositionen i sin vårbudget beskedet att de vill slopa jämställdhetsbonusen och RUT-avdraget.

Oppositionen väljer kvoterad föräldraförsäkring före en förbättrad jämställdhetsbonus. Det är att omyndigförklara föräldrarna. Att politiker ska styra familjers liv med lagstiftning visar på en gammaldags vänsterpolitik.

Folkpartiet vill förbättra och förenkla jämställdhetsbonusen. Genom att uppmuntra och underlätta för fler pappor att vara hemma med barnen kan vi skapa en bestående förändring.

Det är dessutom anmärkningsvärt att man avskaffar RUT-avdraget som avlastar hushållen, skapar nya jobb och främjar företagande i en kvinnodominerad sektor.

Skönt att återigen få bekräftat att man är Folkpartist och liberal – jag vill välja själv!!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.