Vad händer i modulfrågan i Torsång?

Ja, ni har säkert läst mina inlägg om ersättningsmodulerna i Torsång förut. Det allra senaste som hände i juni var att (s)-minoriteten efter ett år plötsligt hittade igen kommunstyrelsens reglemente, där de hittade motivering till att skjuta över beslutet till högsta tjänsteman på Kommunfastigheter. Denna tjänsteman har tagit beslutet att modulerna ska byggas i Ornäs och bygglov för detta lämnades in före sommaruppehållet. Miljö- och byggnadsnämnden har  sedan godkänt bygglovet. Igår var finansieringen uppe på finansutskottet där vår gruppledare Lars Ingvarsson deltog och röstade för finansieringen av moduler i Ornäs. Låt mig förklara hans agerande.

Liberalernas ståndpunkt är att modulfrågan i praktiken blev beslutad när (s) så kreativt plötsligt efter ett år hittade igen reglementet och sköt över beslutet till en tjänsteman. Tragiskt, tråkigt och ett desperat agerande. Visst, vi är besvikna över det förfaringssättet men det är bara att gå vidare. Att besluta om finansieringen av ett taget beslut är inte fel i min mening, det är ett steg i processen och finansutskottets roll. Både Lars och jag är pragmatiker och vi vill komma vidare i frågan, barnen och personalen behöver en ny lokal snarast.

Dock är jag osäker på hur det kommer att gå framöver. Har bygglovet i Ornäs överklagats?  Det gick rykten om att risken för detta är stor, vilket vi även tog med i vår riskbedömning över att ha modulerna i Ornäs. Hur lång tid tar i så fall denna process? Kommer det att byggas moduler överhuvudtaget eller hinner skolan i Torsång bli klar före dess? Vem vet, tänk om det hade varit en snabbare lösning att sätta modulerna i Alsbäck direkt, precis som vi sade. Den som lever får se.

Vi i Folkpartiet och Alliansen kämpar fortfarande för en skola i Torsång och i och med det en medborgardialog om var skolan ska ligga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.