Äntligen! Rättvisare skolskjutsregler i Borlänge!

Den nya skollagen som börjar gälla 1 juli 2011 öppnar nu äntligen upp för att förändringar kan göras i Borlänge kommun som rör kommunernas skyldighet att anordna kostnadsfri skolskjuts. Många föräldrar är upprörda över att deras barn inte får tillgång till skolskjuts när de valt annan skola än till den som anvisats i upptagningsområdet. När skolskjutsreglementet klubbades 2009, lade Folkpartiet och Alliansen fram ett eget förslag som gick ut på att den elev som har rätt till skolskjuts till anvisad skola även ska ha rätt till skolskjuts när man väljer annan fristående eller kommunal skola i kommunen. Vid barn- och bildningsnämndens sammanträde den 18 mars kommer nämnden äntligen att behandla en revidering av skolskjutsreglementet i Borlänge kommun.

– Äntligen backar Socialdemokraterna och Miljöpartiet vad gäller skolskjutsreglementet i Borlänge kommun. Den tidigare begränsningen har drabbat elever som gör ett aktivt val av skola och de tidigare reglerna har därför motverkat det fria valet säger vice ordförande i nämnden Monica Lundin (fp).

 – En bra utbildning är en rättighet för alla barn och ungdomar, oavsett var de bor och oavsett vad de har för behov. Därför är det självklart att kommunen skall stå för skolskjutskostnaderna när man uppfyller avståndsbestämmelserna. Vår syn är att vi vill underlätta för eleverna att välja skola, inte krångla till det som Socialdemokraterna och Miljöpartiet har gjort hittills. Skolvalet skall inte vara en ekonomisk fråga utan en fråga om vilken skola som elever och föräldrar anser bäst för varje elev. Beslut i skolskjutsfrågor ska även kunna överklagas, vilket är positivt avslutar Monica Lundin (fp).

Monica Lundin (fp), vice ordförande barn- och bildningsnämnden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.