Baylan (s)toppar huvet i sanden om statlig skola

Leif Lewin presenterade igår utredningen om skolans kommunalisering som Folkpartiets utbildningsminister och resten av regeringen har uppdragit honom. Viktigt att skriva ”resten av regeringen” då Ibrahim Baylan nu framställer det som ett beställningsjobb av Björklund, vilket naturligtvis är ren populism. Utredningen är en frukt av Folkpartiets förhandlingskompromiss inom Alliansen. Även Leif Lewin själv tycker det är nonsens att ens nämna tanken om beställningsjobb.  Snacka om att undergräva den utredning som professor Lewin just har presenterat.

Det är ingen hemlighet att Folkpartiet och Jan Björklund tycker att staten ska ta ansvaret för skolan. Men att nu säga att utredningen och dess slutsatser är ett rent beställningsjobb av Björklund är att stoppa huvet i sanden. Är det proffisigt av Baylan? Svar nej.

Baylan påpekade även i TV4 igår kväll att de vill diskutera annat än att staten ska ta över kommunernas skolbyggnader. Då har han verkligen inte förstått någonting! Den här frågan är så mycket större än skolbyggnader, vilka i och för sig kommunerna också har misslyckats med att underhålla. Det här handlar om att staten kliver in och tar ansvar för att kunskapsnivåerna i skolan ökar, att lärarnas status ökar och att det blir en likvärdighet mellan Sveriges 290 olika kommuner. Kommunerna har misslyckats under de senaste 25 åren, låt staten ta över ansvaret igen.  Kommunerna får gärna ha ansvar för lokalerna, förutsatt att de klarar av det. Dra upp huvet ur (s)andlådan Baylan!

Miljöpartiet intog en mer förhandlingsbar inställning, de öppnade i alla fall upp för ett ökat statligt styre.

Jag frågar mig hur Romson/Fridolin ska komma överens med Baylan? De tycker ju väldigt olika i många frågor..

Gläder mig denna morgon åt att se solen.

Lev väl!/ Monica

förstatliga skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.