(M)oderat svek vad gäller moduler i Alsbäck?

Vi liberaler står fortfarande fast vid moduler i Alsbäck och kommer inte att ändra oss. Vad kommunen i det här läget behöver göra är grundläggande ekonomiska förändringar, småfjuttande med miljoner hit och dit hjälper inte. I dagens tidning kunde vi läsa att antalet anställda har ökat! Sossarna och Miljöpartiet vill lägga 50 mkr på Domnarvsvallen och fortsätta satsa på Boom Town. Investeringar i den här storleksordningen kan vi diskutera! Organisationen sväller och sväller och sväljer miljon efter miljon.

Investeringen i Alsbäck är nödvändig. Taket på Alsbäcks skola är nu åtgärdat, mätningarna visar att miljön är OK, sätt in starkt psykosocialt stöd till personalen. Låt oss använda den befintliga byggnaden i Alsbäck och sätta upp kök- och matsalsmoduler som vi har bygglov för och vilket vi alla partier faktiskt var överens om för några månader sedan innan facket kom in i bilden. Ska vi tro på facket eller på professionen som gör mätningarna i huset? Det sistnämnda tycker jag och det krävs modiga politiker som vågar ta beslut någongång. Från skolchefernas sida är man väldigt tydliga med att det inte finns några skäl till att döma ut skolan och stänga den. Ett bygglov i Ornäs befarar jag kommer att överklagas till den nya skolan står färdig.

Moderaterna  i nämnden känner sig överkörda – Utspelet är Ullas eget, jag är tveksam om hon har gruppen bakom sig i det här. Ulla är inte insatt i detaljfrågorna i ärendet och har inte varit med i våra diskussioner.

Jag är besviken på Ullas tillvägagångssätt. Vill hon ha ett Allianssamarbete sköter man det via dialog med oss i de andra partierna, man förhandlar inte via media. Låt mig påminna om att vi har valteknisk samverkan. Jag är via denna samverkan utsedd till vice ordförande i barn- och bildningsnämnden. Jag har tolkat det som Alliansens vice ordförande  och inför varje möte har vi gruppmöten inom Alliansen och pratar ihop oss. Att då inte diskutera detta med mig innan ett mediautspel är osmakligt! Moderaterna förväntar sig tydligen 51 % i nästa val….. Moderat kannibalism är ett bra ord i sammanhanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.