Summering av 2010 – familjen och företaget

Vilket år vi lägger bakom oss! Eftersom jag sitter här med ryggskott igen så kan jag först konstatera att just Lumbago har präglat mycket av mitt år av och till, tillsammans med krämpor som lunginflammation och rethosta. En hel del huvudvärk har jag haft men jag hoppas att det nu är fixat med nya glasögon och bettskena på nätterna 🙂 Jag ser snart ut som nörden från ”band camp”. Ungarna har också haft sin beskärda del av influensa och tillhörande febertoppar men inga vattkoppor ännu…

Men vi har gjort mycket roligt också. Året inleddes med den nu traditionella Gran Canaria-resan och sedan även en mer oplanerad resa med syrrans familj till Turkiet – hur härligt som helst! Sommaren var underbar, även fast jag lyckades pricka in att jobba när det var som mest sol, och vi bilade genom Sverige under några veckor och hälsade på vänner och bekanta i Göteborg, Småland, Blekinge och Jämtland.

Det senaste halvåret har varit en utmaning när det gäller vår 2-åring som har äntrat trotsåldern med besked. Han trilskas, skriker och utmanar och som förälder är det bara att försöka hänga med så gott det går även fast vi ibland håller på att bli tokiga. Man får tänka på att det är ett naturligt utvecklingssteg han går genom och att han kommer att bli en stark och självständig unge 🙂 Jag läste kapitlet om 2-årstrotsen i Malin Alfvéns bok ”Trotsåldern” igår och kan konstatera att det är som att läsa om vår egen son just nu. Sedan hjälper det väl inte till att 5-åringen också tycker om att provocera sin yngre bror och tvärtom…

Vår bil gick ett tragiskt öde till mötes när man och barn körde av vägen i snömodden en dag i november. Usch, jag ryser när jag tänker tillbaka på det telefonsamtalet. Alla klarade sig som tur är, gubben har dock värk i nacke, rygg och att tankarna om vad som kunde ha hänt sitter kvar i huvet 😦 Det är en massa meck med att hitta en bil men efter några veckor hittade vi i alla fall en ny fyrhjulsdriven Subaru.

Företaget går bara bättre och bättre. Jag har jobbat väldigt mycket övertid det här året och det ska jag försöka minska ner på 2011. Bland annat har vi nu lagt ut bokföringen/lönekörningar på en extern part samt att vi har anlitat en IT-firma för datasupport så vi slipper hålla på sådant. Eftersom vi har haft förmånen att delta i tre EU-projekt samtidigt så har det blivit många tjänsteresor ut i Europa och jag har funnit många nya vänner. 🙂 Sedan är det också glädjande att gamla kunder har sökt upp mig under året med förslag till projekt. 

Med det här året bakom mig så ser jag fram emot ett 2011 med mer tid för familjen, mindre stress och slut på dessa återkommande ryggskott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.