Barnperspektivet och barnkonventionen som lag

BRIS (Barnens Rätt I Samhället) har gjort en undersökning av riksdagspartiernas hemsidor, där de studerat hur barn- och ungdomsfrågorna prioriteras. Folkpartiet toppar med 7 304 träffar för ordet ”barn” och 381 träffar för ”barnperspektiv”. På vänsterpartiets hemsida nämns ordet ”barn”  10 gånger! Här kan du läsa mer om undersökningen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7412467.ab

Cecilia Nauclé från BRIS säger:

”Det som förvånade mig mest i vår undersökning var hur ofta som Folkpartiet nämnde barn. Det var positivt”

 Den här undersökningen är inte vetenskapligt gjord men den visar ändå på ett mycket tydligt resultat. Vi i Folkpartiet har barn- och ungdomsfrågorna högt på agendan och vi föreslår därför också att lagstiftningen måste ses över för att stärka barns rättigheter. Ett exempel är att förbättra den slutna ungdomsvården. Partisekreterare Erik Ullenhag har skrivit en debattartikel tillsammans med riksdagsledamöterna Agneta Berliner och Solveig Hellquist i Aftonbladet. Den kan du läsa här: http://www.aftonbladet.se/debatt/article7229781.ab.  

Vi tycker att barnkonventionen bör bli lag i Sverige. Det fungerar uppenbarligen i Norge, så varför inte i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.