Val-vacuum efter EU-valet

EU-valet

Lite över en vecka har gått sedan EU-valet.

Jag måste erkänna att jag dagen efter gick in i ett, som jag kallar det, val-vacuum. Ni vet när man inför ett projekt, en fest eller ett val, planerar länge och sedan genomför.. Hos mig infinner sig ofta en tomhet dagarna efteråt.

Det gick dock snabbt över eftersom familjen och företaget hela tiden pockar på min uppmärksamhet. Den här veckan efter har det framför allt varit företaget och en projektredovisning som jag ägnat mig åt.

Så hur gick det för Folkpartiet i EU-valet?

Sverige

Det som kännetecknar EU-valet i stort, både i Sverige och Europa, är att fler partier är EU-kritiska och mer orienterade långt ut på antingen höger- eller vänsterskalan. Hur går det då för ett parti som:

1: älskar Europa och allra tydligast säger ja till Europa?

2: ligger i mitten på skalan och säger kraftigt nej till främlingsfientlighet, rasism och socialism?

Tja, man minskar och det gjorde Folkpartiet. Det känns som känns bra är att vi står fast vid vår ideologi och våra kärnvärden även när det blåser. Det kommer vi att vinna på i ett senare läge.

Bilden nedan blev väldigt suddig men vi fick efter slutlig rösträkning 9,91 %. På valnatten så hamnade vi till slut på 10 % men det sjönk alltså lite neråt efter kontrollräkningen. Konsekvensen blev att vi förlorade ett mandat och de som tar plats i EU-parlamentet från oss är Marit Paulsen och Cecilia Wikström. Jag är glad och stolt att dessa två starka kvinnor återigen får förnyat förtroende i parlamentet.

EUval_Sv_diagram

Dalarna

Aldrig har vi i Dalarna legat på rikssnitt i något val, i så fall var det väääääldigt länge sedan men i EU-valet lyckades vi!!! Vi fick 9,9 %!!! Det är vi oerhört stolta över.

Rent opinionsmässigt så låg vi på 6 % när vi började valrörelsen och vi klättrade nästan 4 %-enheter. Vi är bra spurtare! 🙂 Tänk om vi kan upprepa det i höst! Vad ska till för att det går?

EU-val_Dalarna_diagram

 

 

 

Kampanj: För Dalarna och Europa

I Dalarna så spred vi en kampanj med mig och Marit: Mer möjligheter med Marit och Monica. För Dalarna och Europa.

maritsjurbergDet känns som att den kampanjen blev mycket lyckad. Den kunde ses i Dalademokraten, Dalarnas Tidningar och i annonsbladet i Borlänge/Gagnef. Dessutom delades just det specifika flygbladet ut i storleksordningen 19 000 flygblad runt om i Dalarna, med tyngdpunkt i Borlänge. En stor mängd annat kampanjmaterial delades också ut. Jag vill verkligen passa på att skicka ett stort tack till alla som jobbat och slitit i valrörelsen! Vilka krigare ni och jag är!

Det jag insåg att jag inte hann med under EU-valrörelsen var att blogga så pass mycket som jag ville. Under de två senaste månaderna har jag varit ute på många debatter/studiebesök/marknader och träffat människor. Det är glädjande att så många nya besökare ändå lyckats hitta hit till bloggen. Det verkar som att min krysskampanj börjar få lite genomslag. Överallt på flygblad, profilkläder så syns webbadressen: http://www.kryssamonica.se och jag hoppas att det väcker nyfikenhet.

Eftersom jag inte jobbar heltid med politik utan är fritidspolitiker så har jag jobbat samtidigt som valrörelsen pågått. Det kommer bli annorlunda i sommar då jag har bättre förutsättningar att enbart ägna mig åt politiken och det känns bra. Med tanke på tempot i EU-valrörelsen så var det en bra uppvärmning inför hösten tänker jag.

Inför hösten

Nu har vi generalrepeterat i det här valet och nu är det bara att göra samma sak i höst fast ännu bättre. Det kommer bli ännu roligare för mig också eftersom jag är en av kandidaterna och det faktiskt går att kryssa mig i höst. Här nere ser ni valsedlarna till riksdagen för  Dalarna och för hela riket.

Jag är så glad att jag har fått förtroendet att toppa listan för Folkpartiet Dalarna och att jag även står på plats 18 på valsedeln för hela landet. Det betyder att du kan kryssa mig även fast du inte bor i Dalarna 🙂 Wow! Vad mer är möjligt? tänker jag. Klicka på bilden om du vill se den uppförstorad.

Skärmavbild 2014-05-31 kl. 14.23.36

Kommande månad kommer jag att ägna mig mest åt jobb men även kommun/riks-politik. Förändringar väntar inom företaget då vi flyttar ut våra lokaler, där vi suttit de senaste 6 åren. Sedan väntar Almedalen och valrörelse.

Må så gott så hörs vi snart!

Liberala hälsningar från Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.