Socialdemokraterna affischerar utan till(s)tånd och olagligt

Det är valtider! Det har säkert inte undgått er. Sedan länge har vi partier planerat valrörelsen inför EU-valet som äger rum om mindre än tre veckor. För en månad sedan ansökte vi i Folkpartiet om tillstånd för att få sätta upp affischer. Det är så det går till. Man lämnar in en ansökan till polisen med noga beskrivet om var man vill affischera. Polisen ber om ett utlåtande från Borlänge Energi som ansvarar för gator och torg och tillstånd utfärdas därefter.

Vi i Folkpartiet efterfrågade en mer liberal hållning när det gäller affischering, t ex att man skulle kunna få sätta upp affischer lite högre upp på lyktstolpar, för att undvika vandalisering. Att sätta upp på affischer längs gångbroar tycker vi också skulle kunna vara bra.

Men vi fick till svar att sådana är inte reglerna i Borlänge för det förfular gaturummet. Ok, vi köpte det och ansökte om tillstånd till hänvisade platser.

Döm därför om min förvåning när jag igår var ute och körde bil och ser Socialdemokraternas affischer uppsatta lite här och där, runt trädstammar och lyktstolpar. Jag ringde till Borlänge Energi för att höra om de plötsligt bytt policy och fick veta att de har de inte. Socialdemokraterna hade igår morse inte heller fått tillstånd för sin affischering.

I Borlänge har vi således det ledande partiet Socialdemokraterna som dels:

  • affischerar utan tillstånd, de började affischera dagarna efter 1:a maj
  • affischerar utanför anvisade platser

Tycker ni Borlängebor att det här är OK?

Det tycker inte jag! Nog för att S styrt sta’n i 70 år – nu tror de att de äger sta’n också och att de inte behöver söka tillstånd!

Huvva för maktfullkomlighet! Tillstånd ordnades sedan skyndsamt under måndagen men de affischerar fortfarande på otillåtna platser.

Här nedan ser ni en bild på hur det ser ut när S är i farten..  Ytterligare en anledning till maktskifte i Borlänge!

Fortsatt härlig tisdag!

affischer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.