Höjdpunkter från kommunfullmäktige 21/2 2012

Vad har varit på tapeten idag i Borlänge kommunfullmäktige? undrar ni nog och era tankar studsar runt som Duracell-kaniner, berätta, berätta!! Ok, då 🙂

Ny parkeringstaxa i Borlänge: Folkpartiet tycker att det är galet att ta bort P-skivan i centrum som vi tycker fungerar. Beslutet om parkeringsautomater är mycket oklokt och kommer att minska centrumhandeln. P-skivan borde behållas i sin nuvarande form och kommunen borde även ta kostnaderna för detta för att hjälpa centrumhandeln, särskilt inför etableringarna på Norra Backa och runt Kupolen. Det sägs att anställda i centrum missbrukar P-skivan genom att gå ut och snurra på den. Jag tror att man i stället kommer att mata automaterna med enkronor… När man drar kortet och betalar för 1-2 timmar tillfaller pengarna kortföretagen – är det rimligt? Hur som helst så röstades den nya taxan genom 😦

Folkhälsopolitiskt program, viktigt program som röstades genom. Vad ska till för att det inte blir en hyllvärmare?

Solcellsbelysning runt Älvrundan: mycket bra medborgarförslag. Leif Lindström (v) tänkte brett och yrkade om återremiss för att ytterligare utreda andra belysningsmöjligheter än solceller. Ett alldeles utmärkt förslag och det blev också enighet om det. Tänk när man kan springa där igen, lite ljusare ute och mindre is så …. 🙂

Ökad rekrytering av skolpsykologer: Sverigedemokraterna har skrivit en motion om att öka antalet skolpsykologer enligt Psykologförbundets rekommendation för att minska köerna till BUP och motverka den ökade försäljningen av antidepressiva läkemedel. Skolverksamhet styrs av Skollagen, som utarbetats av Folkpartiet och Alliansen och började gälla förra året. Där framgår det tydligt att det ska finnas tillgång till skolläkare, skolsköterska, psykolog och kurator. Elevhälsan i Borlänge anställde förra hösten ytterligare en psykolog för att bemöta Skollagens krav. Utbildningsminister Björklund (fp) och regeringen satsar också 650 mkr de kommande tre åren för att stärka elevhälsoarbetet i Sverige. Detta är en viktig fråga för Folkpartiet men frågan är om den hör hemma i barn- och bildningsnämnden i den omfattning som motionen föreslår.

Köerna ökar till Barn och Ungdoms Psukiatrin (BUP), barn och ungdomar i Borlänge är i stort behov av hjälp så frågan är hur vi på bästa sätt hjälper dessa barn och ungdomar? Idag saknar Landstinget Dalarna första linjens psykiatri. Vad är då det? Jo, det motsvarar psykiatri i primärvården, på våra vårdcentraler. Det vill säga, köerna till BUP ökar för att Landstinget inte har kommit igång med det arbetet. Landstinget och skolan ska samverka för alla barn och ungdomars bästa men skolan kan inte självt bära ansvaret för detta. Jag bad också de ledamöter som sitter i Landstinget att driva frågan där.  Med samverkan mellan skola, landsting och även socialtjänst kan vi rädda fler barn och ungdomar i tid.

Nu laddar vi om för barn- och bildningsnämnd i morgon 🙂 God natt!

En tanke på “Höjdpunkter från kommunfullmäktige 21/2 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.