Sven Otto Littorin, kvinnoförnedring och kvotering

För några dagar sedan skrev jag att jag känner starkt för Littorins situation, nu känner jag precis tvärtom! Ingen är visserligen dömd förrän klubban har fallit men om det är så att han försökte tvätta sin byk i förtid med att lämna ut och skylla sitt avhopp på sina barn, då är det tragiskt och patetiskt! Nu tycker jag ännu mer synd om hans barn. Mediabevakningen blev ju inte direkt mindre!  Skönt att han är borta – en tydlig belastning för Alliansen. Är det bara som jag inbillar mig, eller är det bara Moderata statsråd som har avgått efter skandaler? Folkpartisterna har ju tack och lov avgått av mer legitima skäl, som att bli EU-kommisionär i Cecilias fall. All heder åt dem!

Tillbaka till gubbarna: Jag slutar inte att förvånas över dessa män som tänker med vad de har mellan benen och möjligen med någon liten nervsynaps i hjärnan som är sammankopplad med könet. Littorin ville innan han avgick kvotera in fler kvinnor i bolagsstyrelser. För att göra vad med dem? funderar jag. Han verkar ju ha sin kvinnosyn klar för sig och vad man kan köpa för pengar – både kvinnor och universitetsexamen! Som liberal har jag väldigt svårt för kvotering överhuvudtaget, det känns som en ren nedvärdering av oss kvinnor. Jag vill gärna ta plats i en bolagsstyrelse  men då pga vad jag har i hjärnan och inte för vad jag har mellan benen, inte för att jag råks på att vara kvinna och får basta solo istället för med karlarna. Nä, nu får det vara nog med dessa snuskgubbar som tar vad de vill ha, utnyttjar och förnedrar. Kapten Klänning är ju ett annat klädsamt exempel, snacka om att leva som man lär – prata etik på dagarna och kvinnoförnedra om nätterna!  

Förresten, var är rättssystemet på väg? Mats Alm är misstänkt för att ha mördat Linda Chen. Se hur det gick med det, han verkar bli väldigt rik på kuppen. Skrämmande!

2 tankar om “Sven Otto Littorin, kvinnoförnedring och kvotering

  1. Som normalt röstandes på Folkpartiet blir jag inte glad över att läsa att även en del folkpartister vill döma Littorin på förhand. Om han är skyldig eller ej, det vet ingen, inte ens om man heter Monica Lundin. Skulle han vara skyldig, då instämmer jag gärna. Jag lovar i så fall att komma tillbaka med ett instämmande av rang. Men nu vet vi ju faktiskt ingenting. Vi kan lita på Aftonbladet omdöme eller inte göra det, inget mer. Förresten… jag håller helt med angående kvotering. Jag insåg nackdelen med kvotering efter att en kompis en dag insett att hon kvoterats in som doktorand och i (den felaktiga) övertygelsen om sin egen otillräcklighet lämnat forskningen för all framtid.

  2. Du kan vara lugn, som jag faktiskt skriver så är han inte dömd förrän klubban har fallit så jag har inte dömt Littorin på förhand. Dock blev jag väldigt besviken när han först lägger ut en otroligt känslosam förklaring till sin avgång i form av sina barn när det sedan insinueras att det skulle ligga brott bakom. Jag kan också erkänna att Aftonbladets skriverier fick mig att tänka på kvinnoförnedring men att jag mer tänkte på t ex Kapten Klänning. Men jag ser att jag har uttryckt mig klumpigt och kan utan problem backa från min skrivning att han tycker att man kan köpa kvinnor för pengar eftersom det inte är klarlagt. Jag tycker också att det ska bli intressant att se utfallet. För hans barns skull hoppas jag verkligen att han är oskyldig! Dock blir min nästa fundering på tragiken i att en kvinna självmant går till Aftonbladet och berättar om sina upplevelser, särskilt om det är lögn 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.