Turkiet-semester, Pegasos World och vårdval

I’m back! Efter en hektisk tid på jobbet samt semester i Turkiet är jag tillbaka med bloggandet. Jag hade ångest ett tag att inte tänka på vare sig jobbet eller Folkpartiet under 12 dagar men tro det eller ej, det gick över. Av mina tre F så har Familjen fått regera! Stränderna i Side var underbara, sällskapet det bästa och barnen glada. Jag har alltid haft en lite negativ inställning till Turkiet, främst efter de minnen jag har från tidigt 90-tal med tjatande försäljare, prutning och halvt bortgifte bara man gick i en mattaffär. Sedan har inte bristen på demokrati och mänskliga rättigheter hjälpt till heller men jag måste omvärdera Turkiet lite efter den här resan. Efter den införda lagen om att inte besvära kunderna så var läget ett annat nu, turkarna var dessutom mycket vänliga, Arkan i lampaffären i centrala Side är vår vän :), dock gick det inte att pruta lika vilt som förut och det kändes faktiskt bra. Jag orkar inte pruta hur mycket som helst! Dock vågar jag inte yttra mig om hur den demokratiska situationen är där nere idag så det lämnar jag därhän.

Hotellet Pegasos World är en gigantisk anläggning sprängfyllt med pooler, mat, läsk, alkohol och vattenrutschbanor – ett haven för både vuxna och barn i olika åldrar. Jag kan inte klaga på maten, det tog dock någon dag för mig att vänja mig vid all-inclusive konceptet och köerna vid maten samt svårigheterna att varje morgon/kväll hitta ett bord för åtta personer. Ungarna åt pannkakor med chokladsås till frukost, havet låg nära och det vara bara att hämta ut mat hela dagarna. Den största befrielsen var nog att slippa leta upp en restaurang, beställa från menyn, vänta på maten och betala för sig – det var bara att hämta ut maten/drickat och gå tillbaka till poolen eller strandstolen. Till Turkiet kommer vi att återvänta, men nästa gång tar vi nog ett lite mindre hotell.

Sedan har vi gjort ett aktivt vårdval idag också. Vi fick äntligen tummen ur och har valt Läkarhuset i Borlänge, ett privat initiativ i det socialistiska Borlänge. Jag hoppas innerligt att de får ihop tillräckligt många brukare så att de har underlag för att öppna.

Vi hörs i morgon igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.