Aftonbladets valkompass, SVT:s valkompass och P4 Dalarnas kommunenkät

Fler undersökningar

Sakta men säkert betas de av, alla dessa valundersökningar som landar i e-posten och brevlådan.

Efter många om och men fick jag till slut svara på Aftonbladets Valkompass. Från början var Folkpartiet Dalarna och jag som toppkandidat inte med i deras urval men efter några telefonsamtal till Aftonbladet för att få veta mer och sedermera argumentera för vår sak så fick jag svara på undersökningen. De hade gjort fel i sitt urval….

Deras undersökning består av 37 frågor tillsammans med 20 snabbfrågor. Det som framför allt tar tid när det handlar om att fylla i dessa undersökningar är att jag gärna vill skriva kommentarer för att motivera mina svar. Jag hoppas att det kommer att ge mer vägledning för de väljare som ev är intresserade av att ta reda på mer om vad jag tycker.

Valkompassen

 

 

 

 

 

 

Igår och idag har jag svarat på SVT:s Valkompass. Den undersökningen består av 45 frågor av politisk karaktär med en bredare beskrivning av mig själv inledningsvis. Här kunde man också ange om den aktuella frågan var extra viktig. I den undersökningen fick man även svara på favoritfilm, favoritmusik, mat osv…   Jag konstaterar att de två undersökningarna har lite olika upplägg.

I lite över en vecka har jag också jobbat med att fylla i P4 Dalarnas kommunenkät vilken väldigt grundligt ville ha beskrivet vår kommunpolitik för äldreomsorg, skola, barnomsorg, företagande och näringsliv, kultur och fritid osv.

Nu säger jag godnatt och på återseende. Det har varit en hektiskt vecka med jobb, kommunfullmäktige, barn- och bildningsnämnd, tjänsteresa och en massa administrativt jobb.

Ha en riktigt trevlig midsommar!

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.