Frågor och svar om Borlänges invandring. #2 Är Borlänge fullt?

Påstående:

Man hör ju att Borlänge är fullt och att det inte får plats mer folk här. Vad menas med det?

Det stämmer inte att Borlänge är fullt. Här finns stora ytor att bosätta sig på för dem som har råd att till exempel köpa tomter och bygga hus. Däremot råder det stor bostadsbrist i de områden som har lägenheter med låga hyresnivåer. Detta leder till att människor måste tränga ihop sig i alldeles för små lägenheter för att få plats. Man kan inte förbjuda detta och tyvärr kan det leda till sociala problem i de bostadsområden där detta blir särskilt utpräglat.

Det är dock inte så enkelt som att bygga nya bostäder för att ge plats åt dessa människor. En flyktingfamilj vars försörjning är styrd av statliga regler eller bidrag skulle aldrig ha råd att köpa eller hyra en nyproducerad bostad, eller ens en nyrenoverad bostad i de befintliga områdena. Det är dock lätt att glömma att de allra flesta som bor i Borlänge har en egen försörjning som betalar boendet.
Läs gärna mer på Borlänge kommuns hemsida.
Det har visat sig att en del kommuner har varit mer attraktiva att bosätta sig i, vilket ger dessa kommuner stora utmaningar att snabbt ordna t ex skolgång för barnen, vilket är lagstyrt. Jag tycker att fler svenska kommuner också kan hjälpa till mer men framför allt måste nu Sverige på allvar börja ställa krav på övriga EU-länder. Det här är den värsta flyktingsituation vi sett i modern tid och flyktingströmmarna försvinner inte för att olika länder har restriktiv invandrings- och asylpolitik. Människor som flyr undan krig och förföljelse drömmer om frihet. En frihet som jag som liberal värnar. Flera länder måste kliva fram och hjälpa dessa människor.
/Monica
fp-knapp-1-shadow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.