S, OFA och SD vill inte utreda kommunala självständiga enheter i Borlänges skolor

I våras lämnade Folkpartiet och Alliansen in en motion om kommunala självständiga enheter i barn- och bildningssektorn. Vi vill att kommunen uttalar att man är positiv till att pröva kommunala självstyrande skolor och att detta snarast utreds i Borlänge kommun. En kommunal självständig enhet innebär en större frihet för skickliga pedagoger att själva utforma sin egen verksamhet. En kritik som uppkommit är att dessa tankar skulle strida mot dokumentet Framtidens skola. Vi tycker tvärtom, det är inte ett hinder, självständiga enheter kan på ett mycket bra sätt uppfylla de pedagogiska tankarna som står i Framtidens skola.

Konstigt är att under förra mandatperioden var (s) positiva till samma företeelse, åsikter skiftar tydligen. S är också intresserade av att prova sk intraprenader men inte här….

Undersökningar visar att den kommunala skolan gynnas av att närvaron av konkurrerande friskolor. Vi är i ett läge i Borlänge där ekonomin är i botten och vi ser att vi behöver vässa Borlänges kommunala skolor och ett gott steg på vägen är att öka personalens engagemang och entusiasmera dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.