Ordförandeskap

För några veckor sedan valdes jag till ordförande för Folkpartiet Liberalerna i Borlänge. Ett uppdrag som jag nu tar mig an med liv och lust. Jag har i flera år verkat som vice ordförande, men måste ärligt säga att jag inte varit så aktiv som det, utan dåvarande Torsten Hansson gjorde det mesta av arbetet.

Eftersom jag också är politiskt aktiv i kommunen så handlar ordförandeskapet framför allt om att leda partiavdelningen och strukturera upp vårt arbete i hur vi ska arbeta framöver. Det kan t ex gälla hur vi ska agera politiskt, hur vi ska kommunicera gentemot kommunmedborgarna och hur vi ska bli fler liberaler i Borlänge som vill kliva upp från soffan och ta sitt tyckande och omsätta det i praktisk handling. Jag ser fram emot att komma igång mer med detta arbete.

Ett starkt fokus för oss liberaler är att sprida de liberala idéerna om frihet, rättigheter och den enskilda människans möjligheter att ha makt över sin vardag och kunna bestämma så mycket som möjligt själv. Starka anledningar till varför jag själv är liberal.  Det glädjer mig att Folkpartiet har intagit en mer socialliberal riktning, vilket var mycket tydligt vid helgens riksmöte i Västerås. Medmänsklighet och humanitet ligger oss liberaler också mycket varmt om hjärtat.

Tack alla för otroligt många positiva lycka till-rop!

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.