Blomster i januari

image

Jag är nybörjare när det handlar om blommor och framför allt trädgård men jag tänkte att jag framöver även ska dela med mig av mina funderingar och erfarenheter från detta område. Har nu senast spanat in dessa vinterblommande skönheter:

Min prästhavre blommar troget varje år vid juletid, vill gärna stå i samma kruka läänge, den får vatten 1 g/vecka.
Samma med Clivian, den mår bättre för varje år, en blomma i min smak som inte behöver så mycket skötsel eftersom jag så lätt glömmer att vattna. Dock tror jag att dess växtsaft är giftig så passa barnen..

image

image

Tulpaner kunde jag inte låta bli att köpa häromdagen, jag köper oftast vita men i brist på det så får dessa ljusrosa duga.

Orkidéer har jag svårt att lyckas med 😦 Min teori är  att jag köpt för billiga med dålig kvalitet. Nu har jag kostat på lite. Prövar nu att ställa den i österfönster, sänker ner den i vatten 1 g/vecka och så kommer den få lite näring frampå vårkanten så får vi se hur länge den håller och framför allt om den kommer att blomma om.. Visst är den blå och fin, den kommer att blomma om som vit så jag undrar om de har målat den här?

image

För övrigt är det dax att kolla genom frökatalogen så att man kan starta frösådden efter Gran Canaria-resan i slutet av januari.

2 tankar om “Blomster i januari

  1. Jo, man kan ju läsa en blogg efter ett år. Växter är spännande punkt. Orkideer oxo, om de överlever och snart är det sommar å då ska de ut. Då överlever de och blommar igen. Så det har nog inget med priset att göra om de överlever eller ej. Fast dina kanske fick komma ut den sommar som gick och i så fall så har de blommat nu?

    • Tjena Kenneth! Ja, de har faktiskt blommat/blommar allihopa men de har stått i samma fönster hela året och fått vatten en gång i veckan. Vart ställer du dina orkidéer ute, skyddat läge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.