Att leda ett parti

Svend Dahl skriver i dagens Ystads allehanda:

”Det tyder nu på att Björklund kommer att väljas om på Liberalernas landsmöte i november. Utmanaren Birgitta Ohlsson har hittills inte lyckats bredda sitt stöd utanför kretsen av redan övertygade. I bästa fall innebär det att partiet kan lägga de senaste årens interna konflikter bakom sig och slutligen ge Jan Björklund mandat att göra det han ursprungligen valdes för.”

Läs hela hans analys: http://www.ystadsallehanda.se/ledare/ett-decennium-senare/

Vi har inget annat val. De interna konflikterna måste få ett slut. Jag värnar mitt parti, att fler ska se vår politik och att vi, alla medlemmar gemensamt jobbar mot målet att vi ska få ett mer liberalt Sverige.

Utmaningarna är många: företagsamheten i välfärden är hotad genom att S-regeringen vill sätta vinsttak, personer med funktionsnedsättning blir av med sin personliga assistans pga S-regeringens obarmhärtiga politik, hedersförtrycket måste bekämpas i våra förorter, klyftorna i Sverige ska minska, skolan måste blir mer likvärdig över hela landet. Listan kan göras lång.

Jag tar människors oro på allvar. Jag jobbar också hårt tillsammans med mitt parti att hitta lösningarna. Utan lösningar står vi handfallna. Utan lösningar blir det bara snack. Utan lösningar blir det ingen verkstad.

Samtidigt så finns det ljuspunkter. Liberalerna ökar medlemsmässigt. Jag märker av en nyfikenhet bland väljarna om vår politik och min hemvist Liberalerna Borlänge har en väldigt bra medlemstillströmning. Människor vill ha något nytt.

Låt oss fortsätta prata politik, välja partiledaren i november, ena partiet och fortsätta, fortsätta, fortsätta prata med väljarna om vad vi vill, om vilket Sverige vi ser. Men låt oss inte stanna av och splittras pga ett partiledarval.

Utan väljare finns inte ett parti, utan medlemmar finns inte ett parti. Vi behöver både och. Så låt oss jobba för det tillsammans. Jag vill utmana alla partiaktiva i Liberalerna att kliva fram som de ledare ni är och verkligen LEDA det här partiet in i framtiden. Jag står här redan. Kom igen!

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.