Sömnproblem på en torsdag

Jag kan inte sova, jag är för speedad. En lång och intensiv arbetsvecka är snart till ända och jag skulle behöva sova på kvällarna men jag är så pigg. Sedan januari har jag varit krasslig med dålig hals och feber i perioder. Det utmynnade till slut i en lunginflammation för en månad sedan och nu när jag väl tillfrisknat har jag så mycket energi så det nästan kokar över. Mycket händer på jobbet med många olika projekt, valrörelsen är igång med planering och hemma vill man umgås med ungarna så mycket som möjligt samtidigt som tankarna vandrar kring renovering av uthus och tvättstuga, fortsatt bygge av växthuset.

Tyvärr har jag inte lika mycket energi när jag ska ta mig upp på morgonen. Den här veckan har jag inte somnat förrän 12- halv ett på kvällarna. När klockan ringer kl. 0600 är jag död, snoozar i en timme innan jag stänger av mobilen och sover till 8. Då får jag skitbråttom, drar i mig en leverpastejmacka och en Actimel för att försöka få magbakterierna i balans och cyklar iväg till jobbet. Ett smärre under att jag faktiskt lyckas vara på jobbet ca 08.30-08.45! Naturligtvis vill jag spendera tid med ungarna på eftermiddagen/kvällen men ju senare jag är på jobbet på morgonen desto senare kommer jag hem… En ond cirkel!  

Jag försöker att undvika att jobba hemma på kvällarna så mycket som möjligt (går väl sådär) med tanke på alla andra projekt man har på gång samt att det även är en fördel att få en pratstund med maken utan att två söner pratar i mun på en. Som grädde på moset har min yngste son på 1½ just nu helt rubbade sovtider, så ibland går hela kvällarna åt till att lägga honom. 4-åringen somnar hur lätt som helst så min tröst är att jag vet att det blir bättre med tiden. Men den panik jag kan känna när han aldrig somnar och jag har tvätt att vika, mail att skicka, Folkpartiprogram att skriva känns förjävlig. Andra småbarnsföräldrar vet vad jag pratar om. Och så har man startat en blogg upp på allt det här! Vad tänker man med?

Jag vet precis vad jag tänker med. Det är så här jag är. Jag funkar bäst när det är mycket som händer. Då går jag igång riktigt. Går saker för långsamt så stänger min hjärna av. Fråga min närmaste familj hur tankspridd jag blir när jag har semester, jag tappar ord, glömmer saker osv (värre än amningshormoner)… Så min slutsats är att jag vill leva ett intensivt liv men somna tidigare på kvällarna. Vi hade massage på jobbet idag och vår massör rådde mig till att göra som kineserna, koka ett päron i 3 dl vatten, äta päronet och dricka upp vattnet. Jag får prova det i morgon. Helst skulle jag vilja ha en After Eight på det där päronet…

Jag var på ett jättebra seminarium idag med bla Laila Bagge Wahlgren och det gav en riktig energikick men det berättar jag mer om i helgen. Cliffhanger!

Nu ska jag faktiskt försöka sova 🙂 Undrar hur det funkar att pinga det här inlägget, det måste jag kolla först. God natt!

3 tankar om “Sömnproblem på en torsdag

  1. Oj, jag trodde det var bara jag som kände den där paniken när barnen inte somnade på kvällen,.. Men för mig händer det bara varannan vecka så jag ska väl inte klaga.

  2. Va roligt med en blogg. Men även om du trivs bäst i tempo så glöm inte att ha nervarvningsperioder oxå . Jag älskar dig !! Jag längtar tills vi åker på semester!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.